Extra Gyors teljes kiőrlésű kenyér
Ha te is imádod a friss, puha kenyeret, de nincs türelmed hosszú sütögetéshez, ez a recept neked való! 🌾
No Reviews
Alapanyagok
Adagok beállítása
340g teljes kiőrlésű liszt | |
230g finomliszt | |
450ml melegvíz | |
10g instant élesztő | |
1 kiskanál só | |
1 csapott kiskanál cukor |
Tápanyag információk
337
kalória
62g
fehérje
2g
zsír
58,5g
szénhidrát
Útmutatás
1.
A kimért hozzávalókat a só kivételével egy tálba egymáshoz adjuk. Fakanál vagy mixer segítségével, a sót később hozzáadva, egy lágy de egységes tésztává keverjük.
Kész
2.
Ha a mixerrel a tészta összeállt a fakanál segítségével önmagára fordítom vagy 2-3 mozdulattal (ne ijedjünk meg, ez egy nagyon nedves és majdhogynem ragadós tészta. Ilyen kell legyen)
Kész
3.
Lefedve egy órára szobahőmérsékleten (vagy 45-50 perc paplan alatt) kelni hagyjuk.
Kész
4.
Ha megkelt a sütőt előmelegítjük 230 fokra, légkeverés nélkül. Lisztezett felületen épp csak annyira formázzuk, hogy könnyen formában tudjuk tenni (minél kevesebb annál szebben fog nőni).
Kész
5.
Vizes késsel egyszer teljes hosszában metszést ejtünk. Sütőbe tesszük és 5 perc sütés után még egyszer, az előbbi vágás mentén, metszést ejtünk rajta.
Kész
6.
5-17 perc alatt készre sütjük majd konyhakendőn, formából kivéve, teljesen kihűlni hagyjuk. Tipp: ha puhábban szeretjük egy konyhakendővel letakarhatjuk, amíg hűl.
Kész