Mediterrán garnélás rizs
A garnéla? Kitűnő fehérjeforrás, és amikor párosul a rizzsel, egy kiegyensúlyozott és tápláló ételt kapunk. 🦐
Friss petrezselyemmel díszítve, az étel nemcsak mutatós, de telis-tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal is!
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
2 bögre basmati rizs | |
450g garnélarák | |
1 bögre fagyasztott zöldborsó | |
1 darab paprika | |
2 gerezd fokhagyma | |
1 kis fej vöröshagyma | |
1 evőkanál olívaolaj | |
1 teáskanál őrölt koriander | |
3/4 teáskanál enyhe chilipaprika | |
1/2 teáskanál piros paprika | |
1/2 teáskanál kömény | |
1/4 teáskanál kurkuma | |
ízlés szerint só | |
2 bögre víz | |
friss petrezselyem |
Nutritional Information
329
kalória
45g
szénhidrát
4,5g
zsír
24,8g
fehérje
Directions
1.
Áztasd be a basmati rizst, 20 percig
Mark as complete
2.
Pirítsd meg olajon a zöldségeket. Sózd meg, főzd körülbelül 3 percig, rendszeresen kevergetve
Mark as complete
3.
Add hozzá a fűszereket. Főzd további 2-3 percig, néha megkeverve, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak
Mark as complete
4.
Keverd hozzá a leszűrt rizst és a vizet. Forrald, amíg a folyadék kb. felére csökken. Állítsd közepes lángra, fedd le, és hagyd főzni a rizst kb. 15 percig.
Mark as complete
5.
Rakd bele a garnélát a rizsbe. Fedd le, és főzd további 3-5 percig, vagy amíg a garnéla rózsaszínű és teljesen megfőtt.
Mark as complete
6.
Tálald friss petrezselyemmel
Mark as complete
Notes
Ha a garnéla fagyasztott, előtte olvasszuk ki.