Mediterrán garnélás rizs

30 perc

medium

4

Adag

A garnéla? Kitűnő fehérjeforrás, és amikor párosul a rizzsel, egy kiegyensúlyozott és tápláló ételt kapunk. 🦐
Friss petrezselyemmel díszítve, az étel nemcsak mutatós, de telis-tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal is!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
2 bögre basmati rizs
450g garnélarák
1 bögre fagyasztott zöldborsó
1 darab paprika
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál őrölt koriander
3/4 teáskanál enyhe chilipaprika
1/2 teáskanál piros paprika
1/2 teáskanál kömény
1/4 teáskanál kurkuma
ízlés szerint
2 bögre víz
friss petrezselyem
Nutritional Information
329 kalória
45g szénhidrát
4,5g zsír
24,8g fehérje

Directions

1.
Áztasd be a basmati rizst, 20 percig
Mark as complete
2.
Pirítsd meg olajon a zöldségeket. Sózd meg, főzd körülbelül 3 percig, rendszeresen kevergetve
Mark as complete
3.
Add hozzá a fűszereket. Főzd további 2-3 percig, néha megkeverve, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak
Mark as complete
4.
Keverd hozzá a leszűrt rizst és a vizet. Forrald, amíg a folyadék kb. felére csökken. Állítsd közepes lángra, fedd le, és hagyd főzni a rizst kb. 15 percig.
Mark as complete
5.
Rakd bele a garnélát a rizsbe. Fedd le, és főzd további 3-5 percig, vagy amíg a garnéla rózsaszínű és teljesen megfőtt.
Mark as complete
6.
Tálald friss petrezselyemmel
Mark as complete

Notes

Ha a garnéla fagyasztott, előtte olvasszuk ki.