Firenzei Spagetti
Egyetemi gyakorlati órán fedeztem fel ezt a receptet, és eddig még mindenkinek elnyerte a tetszését 🍽️
És ami a legfontosabb, a három kis csemetém is rajong érte!
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
450 g parajkrém (fagyasztott) | |
500 g durum spagetti | |
4 dl 1,5 %-os tej | |
40g finomliszt | |
40 g margarin | |
250g sajt | |
250g sovány sonka | |
2 gerezd fokhagyma | |
2 dl tejföl | |
só, bors, ízlés szerint |
szerecsendió
Nutritional Information
550
kalória
31g
fehérje
19,1g
zsír
61,1g
szénhidrát
Directions
1.
A tésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük.
Sajtot lereszeljük, sonkát felvágjuk.
Mark as complete
2.
Besamellt főzünk: A margarint felolvasztjuk, a lisztet megpirítjuk a margarinon és hozzáöntjük a tejet. Sűrűre főzzük. Sóval, borssal, fokhagymával, szerecsendióval ízesítjük.
Mark as complete
3.
A besamell mártásba belekeverjük a felolvasztott parajkrémet, tejfölt, a sajt felét és a sonkát. Majd összekeverjük a roppanósra főtt tésztával.
Mark as complete
4.
Hőálló edénybe tesszük a szószos spagettit, megszórjuk a maradék sajttal és 180 C sütőben összesütjük.
Mark as complete
Notes
A basamell mártást pluszban ízesíthetjük szerecsendióval is.
Vélemény, hozzászólás?