Firenzei Spagetti

Egyetemi gyakorlati órán fedeztem fel ezt a receptet, és eddig még mindenkinek elnyerte a tetszését 🍽️
És ami a legfontosabb, a három kis csemetém is rajong érte!

No Reviews

Ingredients

Adjust Servings
450 g parajkrém (fagyasztott)
500 g durum spagetti
4 dl 1,5 %-os tej
40g finomliszt
40 g margarin
250g sajt
250g sovány sonka
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
só, bors, ízlés szerint
szerecsendió
Nutritional Information
550 kalória
31g fehérje
19,1g zsír
61,1g szénhidrát

Directions

1.
A tésztát enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Sajtot lereszeljük, sonkát felvágjuk.
Mark as complete
2.
Besamellt főzünk: A margarint felolvasztjuk, a lisztet megpirítjuk a margarinon és hozzáöntjük a tejet. Sűrűre főzzük. Sóval, borssal, fokhagymával, szerecsendióval ízesítjük.
Mark as complete
3.
A besamell mártásba belekeverjük a felolvasztott parajkrémet, tejfölt, a sajt felét és a sonkát. Majd összekeverjük a roppanósra főtt tésztával.
Mark as complete
4.
Hőálló edénybe tesszük a szószos spagettit, megszórjuk a maradék sajttal és 180 C sütőben összesütjük.
Mark as complete

Notes

A basamell mártást pluszban ízesíthetjük szerecsendióval is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük