Sárgarépa krémleves
A sütőben sült sárgarépa krémleves egy könnyű, ízletes és egészséges étel lehet. A sütőben sült sárgarépa elősegíti a természetes édes ízek kialakulását, és a krémleves egy sima, lágy állagot kap a sütés során. Itt van egy egyszerű recept, amit kipróbálhatsz:
No Reviews
Ingredients
Adjust Servings
1 kg sárgarépa | |
4 gerezd fokhagyma | |
1 liter zöldség alaplé | |
1 teáskanál reszelt gyömbér | |
1 teáskanál őrölt koriander | |
250ml kókusztej | |
só, bors ízlés szerint | |
friss petrezselyem |
Nutritional Information
135
kalória
1,9g
zsír
4,5g
Fehérje
27,3g
szénhidrát
Directions
1.
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
Rendezd el a sárgarépákat az előkészített tepsiben. Enyhén sózd és borsozd, majd locsold meg olívaolajjal. Süsd 25 percig, ezután fordítsa meg őket, és süsd tovább, amíg a sárgarépák villával könnyen szúrhatóvá válnak, körülbelül még 20 percig. Vedd ki a sütőből, és hagyja kihűlni.
Mark as complete
2.
Amikor a sárgarépák eléggé lehűltek, hogy meg lehessen őket fogni, vágd őket darabokra, és helyezd egy nagy méretű konyhai robotgépbe vagy turmixgépbe. Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért és az alaplé 1/3-át. Pürésítd simára a keveréket
Mark as complete
3.
Öntsd át a sárgarépa pürét egy főzőedénybe. Add hozzá a maradék alaplét, a koriandert. Főzd közepes lángon. Kevergesd időnként, amíg kissé besűrűsödik, körülbelül 10-15 percig alatt. Végül keverd bele a tejet.
Mark as complete